Операторът на полския участък на нефтопровода Дружба съобщи за разхерметизация на тръбопровода.Във

...
Операторът на полския участък на нефтопровода Дружба съобщи за разхерметизация на тръбопровода.Във
Коментари Харесай

Нова драма след Северен поток, какво става в Полша

Операторът на полския сектор на нефтопровода „ Дружба ” заяви за разхерметизация на тръбопровода.

Във вторник вечерта се появява теч в една от двете трасета на западния сектор на тръбата, на 70 км от град Плоцк в централната част на страната. Това е секторът, през който петролът се транспортира до Германия. Причината за случая към момента не е известна. Повредената линия е спряна неотложно, докато втората работи обикновено, както и останалата част от инфраструктурата на компанията, осведоми БГНЕС.
-->
Полските спешни служби отстраняват теча от разваления нефтопровод, съобщи в ефира на Полската телевизия прессекретарят на противопожарната работа Карол Кежковски.

По думите му " спешната работа [на полския оператор на тръбопровода] PERN към този момент е на място и изпомпва петролните артикули, които са се разлели от нефтопровода.

" Изпомпването се прави в резервоари, предоставени от PERN. Вече са изпомпани към 400 кубични метра ", добави Кежковски, като изрази вяра, че поради спирането на тръбата и спадането на налягането течът ще спре в идващите няколко часа.

Той увери, че течът не съставлява заплаха за локалното население, защото е станал в поле с царевица, където няма здания. " Рано е да се приказва за аргументите ", сподели той.

Тръбопроводът " Дружба " доставя петрол на беларуските рафинерии и го транзитира към Европа. Тръбопроводът стартира от Самарска област, минава през Брянск и се разклонява на две елементи - северна и южна, като минава през Беларус, Украйна, Полша, Чехия, Словакия, Германия, Унгария, Латвия и Литва. PERN ръководи годишно мрежа от 2600 км тръбопроводи, в това число полския сектор „ Дружба ”, който доставя нефт на две рафинерии в Полша - в Плоцк (Орлен) и Гданск (Лотос), както и на две рафинерии в Германия - в Шведт и Шпергау.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР